Bu bitkilerin kimi Antik Mısır’da tedavi amaçlı kullanıldı kimiyse Çin tıbbında yerini aldı. İşte deneyimlerden yola çıkarak etkileri gözlenen 5 doğal afrodizyak kaynağı…
Yüzyıllardır cinsel performansı artırdığına dair söylentiler olsa da bu bitkilerin etkileri henüz kanıtlanmamıştır. Besin değerleri açısından son derece zengin olan bu bitkiler geçmişte olduğu gibi günümüzde de hala değerli. Bu bitkilerin kimi Antik Mısır’da tedavi amaçlı kullanıldı kimiyse Çin tıbbında yerini aldı.
İşte deneyimlerden yola çıkarak etkileri gözlenen 5 doğal afrodizyak kaynağı…
En doğalından: Afrodizyak görevi gören 5 bitki
Yüzyıllardır cinsel performansı artırdığına dair söylentiler olsa da bu bitkilerin etkileri henüz kanıtlanmamıştır. Besin değerleri açısından son derece zengin olan bu bitkiler geçmişte olduğu gibi günümüzde de hala değerli. Bu bitkilerin kimi Antik Mısır
Ginseng
Asya kökenli olan ginseng, Çin tıbbında kendisine yer bulmuştur. Birden fazla çeşidi bulunan bitkinin en etkili olanı ise kırmızı renklisi. Kırmızı ginsengin testosteron seviyesini artırdığı söyleniyor. Linidonun yükselmesine yardım eden ginseng aynı zamanda östrojen üretimine de teşvik eder.
Maca
Peru’nun yüksek kısımlarında yetişen maca bitkisi doğal bir afrodizyak kaynağıdır. Hatta İnka İmparatorluğu’nda afrodizyak olarak kullanıldığı söylenir. Libido artırmasının yanı sıra antidepresan özelliği de bulunur.
Safran
Safranın etkileri anlık değil, uzun dönemde bütünsel bir iyileştirme sağladığı söyleniyor. Yüzyıllardır cinsel sorunların tedavisinde kullanılan safran bitkisinin yaygın olarak kullanıldığı yer Antik Mısır ve Klasik Yunanistan’dır.
Yohimbe
Zambiya kökenli olan bitki, yohimbe ağacından elde edilir. Ortada kanıtlanan bir çalışma olmasa da bitkiyi kullananların yüzde 50’si cinsel fonksiyonları yeniden kazandırdığını söylüyor. Afrodizyak etkisinin yanı sıra kas ağrılarına ve yorgunluğa iyi geldiği söyleniyor.
Mabet ağacı
Asya kökenli olan bu bitki hem kadınlarda hem de erkeklerde etkili olduğu söylenir. Mabet ağacı bitkisinde dolaşımına yardımcı, antioksidan özellikler taşıyan flavonoid maddesi bulunur.
Kaynak:my
Diğer Yazılar

Keçi boynuzu nasıl yenir? Meyvesi nasıl öğütülür ve tüketilir?
Aktar Diyarı - 16 Ocak 2021Almanca ve İngilizce'de "Yakup'un Ekmeği" olarak isimlendirilen keçiboynuzu, Anadolu'da "harnup" adıyla biliniyor. Efsaneye göre çölde aç kalan Yakup peygamberin ekmek yerine tükettiği bu meyve, Batı Akdeniz'de de…

Kışın cildinizi evde besleyin …
Aktar Diyarı - 15 Ocak 2021Cildimiz sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdan kuşkusuz. Cildimize ne kadar iyi bakarsak kendimizi o kadar iyi ve sağlıklı hissederiz. Bakım ürünlerinin içeriklerine baktığımız zaman listelerin en başında…

Vücudu çelik gibi güçlendiriyor
Aktar Diyarı - 10 Aralık 2020Bu aralar her gün bir çay bardağı yiyin! Vücudu çelik gibi güçlendiriyor! Bağışıklık sistemini kış aylarında güçlü tutmak son derece önemli. Koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde,…
By kategorideki diğer yazılar

Leave a Comment